Monor Város Önkormányzata 2021 októberében nyújtotta be pályázatát a Külterületi helyi közutak fejlesztése tárgyú pályázati felhívásra. Közel 300 millió forint támogatást igényeltek, melyhez csaknem 16 millió forint önerőt vállalt az önkormányzat. A pályázat beadását követően megtörtént az előzetes helyszíni szemle is. Idén februárban érkezett meg a pályázat pozitív elbírálásáról szóló értesítés és a támogató okirat.

A pályázati összegből az alábbi utak felújítását kell megvalósítani a pincefaluban:
„Fesztivál körsétány” (a térköves résztől 630 m hosszban) – 75 m hossz- ban térköves sétány, a további szakaszon bazaltkockás sétány létrehozása. 
Irsai olivér sor (Mendei út–Orbán tér között 400 m hosszban) –bazaltkockás sétány létrehozása.

Szintén a projektet érinti a „Fesztivál körsétány” végén lévő összekötő kis útszakasz, mely a Kadarka és a Sárfehér sort köti össze. Ez a kb. 20 m-es szakasz jelenleg nem út, hanem egy magántulajdonban lévő telek része. A pályázat ezt a kis szakaszt természetesen nem tartalmazza, mert nem önkormányzati tulajdonú, és nem út. A pályázat benyújtásakor már történt előzetes egyeztetés az ügyben, és a tulajdonos nem zárkózott el a területrendezéstől. Amennyiben sikerül a szakasz tulajdonjogát pozitívan rendezni, az úttá nyilvánítás után a projekten kívül egy későbbi időpontban önerőből megépíthető lenne szintén bazaltkockás sétányként.

A támogatói okirat szerint a projekt fizikai befejezésének határideje 2023. október 31.