Az utóbbi időben egyre inkább megszokhatták a monori lakosok, hogy kiváló minőségű, helyben készült termékek érhetőek el a városban. Az elmúlt évek jó gyakorlatához hasonlóan, a vállalkozó kedvű helyi kézművesek idén is megmutatták tudásukat hazai és nemzetközi versenyeken, melyek újabb sikereket hozhatnak el számukra. A Berliner Wine Trophy nevű nemzetközi borversenyen szerzett aranyérmet a Strázsahegyi Borház Karát bora és ezüstérmet a Megyeri-Hanti Pince  chardonnay tétele.

40 országból, több mint 13.000 tételt neveztek az áprilisban megrendezett berlini nemzetközi borversenyre, köztük két monori bort is, melyek a mezőny legjobb 30%-ban szerepeltek. A Strázsahegyi Borház borásza egy magyar szőlőfajtából, a Karát-ból készített borát nevezte a versenyre, mely aranyérem minősítést kapott! A ritka szőlőfajtát nem sok helyen termesztik, a nemzetközi zsűri szerint is érdemes a fajtával foglalkozni, mert akár egyik meghatározó fajtája is lehet a monori borrégiónak. A másik Monorról nevezett tétel a Megyeri-Hanti Pince chardonnay bora volt, mely ezüstérmet szerzett a népes mezőnyben. A világszerte ismert szőlőfajtából készült bor battonage-barrique eljárással készült. A közösen dolgozó borászok ismét megmutatták, hogy a közös munka, és az együttgondolkodás milyen szép eredményeket hozhat.